Video marketing

Schrijf een effectief video script in 5 gemakkelijke stappen

Iedereen die wel eens een video advertentie heeft gemaakt kent de uitdaging van het schrijven van een goed script. Wat ga je precies vertellen en hoe zorg je ervoor dat jouw doelgroep na het bekijken van de video ook echt actie gaat ondernemen?

video maken script

De afgelopen drie jaar hebben we bij Vicancy meer dan 1000 video scripts geschreven. Niet zozeer het aantal, maar met name de snelheid van handelen is hierbij noemenswaardig.

Als een recruiter vandaag bestelt dan staat onze video advertentie vaak al binnen drie werkdagen online. Het vlot schrijven van een effectief script is voor ons dus van groot belang.

Hoe schrijf je een effectief video script?
Naast een paar vanzelfsprekende tips (keep it simple, gebruik spreektaal en een duidelijke call to action) merken we dat de grootste winst vaak te behalen valt in de opbouw. 

Pak de aandacht, zorg ervoor dat je jouw ideale kandidaat weet te interesseren met een specifieke vraag en overtuig hem of haar met aanvullende informatie om in actie te komen.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Onze tekstschrijvers houden bij het schrijven van scripts daarom altijd onderstaand stappenplan bij de hand: 

Een script in vijf gemakkelijke stappen

STAP 1: Grijp de aandacht

  • Start met een vraag die de aandacht trekt van een kandidaat.

STAP 2: Wek de interesse

  • Probeer vervolgens de interesse te wekken van een kandidaat. Waarom zou iemand bij jou solliciteren?

STAP 3: Enthousiasmeer

  • Maak een kandidaat enthousiast om voor jou te komen werken. Vertel wat de functie zo uitdagend maakt.  

STAP 4: Overtuig

  • Overtuig een kandidaat dat zijn/ haar profiel goed aansluit op de functie.

STAP 5: Kom in actie

  • Zorg dat alleen geschikte kandidaten actie ondernemen. Laat weten wie er wel en niet mogen solliciteren.

Jouw boodschap is van essentieel belang. Zorg ervoor dat je een verpletterende eerste indruk achterlaat die men niet snel zal vergeten. Dit kan onder andere doen door het maken van een slimme woordkeuze of een woordgrap.

Houdt je script lekker leesbaar en zorg voor die call to action!