Wat is de beste lengte voor een online video?

Bij de productie van een online video moet er altijd een afweging gemaakt worden tussen de inhoud en de duur van de video. Is het nou beter om te zorgen dat alle informatie wordt overgebracht of kan je beter zo kort en bondig mogelijk zijn?

Het online video hosting platform Wistia heeft een tijdje geleden een onderzoek gedaan naar de ideale lengte van online video’s.  De uitkomst was niet geheel verrassend te noemen: hoe langer de video, hoe meer mensen afhaken.

Dit wil echter niet zeggen dat alle video’s dan maar 30 seconden lang moeten zijn. Tot en met een duur van ongeveer 5 minuten neemt het aantal kijkers van een video maar langzaam af. Pas vanaf 5 minuten zie je het aantal kijkers heel snel naar beneden gaan.

Marketing video niet langer dan twee minuten

Hoe korter hoe beter lijkt het dus. Maar de ideale duur van een video hangt ook af van het soort video. Volgens marketing blog The Next Web  is het beter dat reclamevideo’s niet langer dan 1 minuut zijn, omdat kijkers dan al heel snel afhaken.

Voor marketing video’s zoals testimonials over een bedrijf bevelen ze een lengte van 60 tot 119 seconden aan. Net als Wistia zijn ze van mening dat een video beter zo kort mogelijk kan zijn.

Zelf zorgen we ervoor dat de lengte van onze video’s altijd aansluit bij de fase waar een kandidaat zich bevindt. Heeft iemand nog nooit gehoord van je organisatie, dan mag je best wat meer vertellen. Wil je dat iemand actie gaat ondernemen, maak de video dan niet langer dan 30 - 60 seconden.