Video SEO: vijf dingen die je niet moet doen


Een paar weken geleden gaven we op dit blog tips om hoger op Google te ranken door middel van video SEO. Er zijn echter ook methoden die averechts werken op je ranking. Wat moet je vooral niet doen als je hoog in Google wil eindigen?

1. Google misleiden
Het lijkt logisch, maar mensen blijven het proberen. Voorbeelden zijn bepaalde dingen op een pagina verbergen en informatie op de pagina zetten die niet zichtbaar is voor normale gebruikers maar alleen voor Google. Google heeft het altijd door en beschouwt dit als spam.

2. Incorrecte informatie aanbieden
Google is heel streng met informatie en sitemaps die niet precies kloppen. Dat betekent dat thumbnails en titels van beschrijvingen moeten kloppen.

3. Generieke beschrijvingen hebben
De algoritmes van Google lezen de beschrijving van de sitemap. Als je beschrijvingen te veel overeenkomen, of niet genoeg informatie geven(bijvoorbeeld video 1, video 2, etc.) dan kunnen de algoritmes de waarde van die informatie niet goed inschatten.

4. Dezelfde content op verschillende plekken verspreiden
Als je video’s niet alleen op youtube staan, maar ook op andere platforms dan ben je in feite aan het concurreren met jezelf op dezelfde zoekterm.

5. Video’s staan op een pagina waar niets anders op staat
Een pagina scoort hoger in zoekalgoritmes als er meerderen vormen van content opstaan. Door foto’s en tekst toe te voegen kan Google beter zien wat de inhoud van de pagina is en is de kans groter dat de pagina hoger rankt.