Facebook Job Postings

Onlangs lanceerde Facebook bijna geruisloos een jobboard genaamd Job Postings. Met bijna 2 miljard gebruikers lijkt dit een meer dan logische stap. Maar wat doet het precies? 

Het product Facebook Job Postings is onder te verdelen in drie categorieën. Je kunt er natuurlijk een vacature mee plaatsen, je kunt zoeken naar vacatures bij jou in de buurt en als werkgever kun je gebruik maken van het ATS van Facebook. 

Screenshot 2018-06-29 09.54.51.png

Wat moet ik weten over Job Postings?

Een vacature op Facebook staat standaard 30 dagen online. Uiteraard is het plaatsen gratis. Mocht je het bereik willen vergroten dan kun je deze extra promoten.

Ook levert Facebook er een simpel ATS systeem bij waarmee je kandidaten kunt bekijken, inplannen, afwijzen en kwalificeren. Zie onderstaande schermopname.  

Moet ik mijn vacatures op Facebook plaatsen?

Onze inschatting is dat het zeker de moeite waard is voor bijvoorbeeld kleine werkgevers in de horeca of retail branche om Facebook Job Postings in te zetten .

De drempel om te solliciteren voor dit soort functies is namelijk niet groot en de doelgroep is goed te bereiken op social media.

Werf je echter kandidaten voor een grotere organisatie of voor een complexer profiel? Dan heb je waarschijnlijk behoefte aan een ATS systeem met meer functionaliteiten.