Google Hire lanceert een eigen sourcing tool

Sinds begin 2017 richt Google zich steeds meer op de recruitment markt. Het ontwikkelt een eigen ATS systeem (Hire), gaat de concurrentie aan met aggregators (Google for Jobs) en vorige week kwam het met een nieuw krachtig product genaamd Candidate Discovery. 

Om de functionaliteit goed te begrijpen heb je enige voorkennis van Google Hire nodig. Zie onderstaand filmpje.

Google Hire is het ATS systeem van Google. Recruiters die al werken met Gmail kunnen vanuit hier inkomende sollicitaties verwerken en kandidaten eenvoudig uitnodigen of afwijzen.  

Candidate Discovery by Google

Het vorige week gelanceerde Candidate Discovery helpt recruiters bij het gericht plaatsen van zoekopdrachten in hun eigen kandidaten database.

In tegenstelling tot bestaande oplossingen neemt het naast informatie uit het CV ook data mee die betrekking heeft op het sollicitatie proces. Zo wordt de rede van afwijzing en de feedback van een interne recruiter meegenomen in het bepalen van de relevantie score van een kandidaat. 

No more boon-lean-search ... 

Ook maakt Candidate Discovery het leven van recruiters zonder "boonlean skills" een stuk makkelijker. De zoekmachine laat bijvoorbeeld ook kandidaten zien met vergelijkbare functietitels of gerelateerde vaardigheden

Wanneer komt Google Hire naar Nederland? 

Net als Google for Jobs is Google Hire nog niet beschikbaar in Europa. Het is dus nog even wachten ...