Google verwijdert 3.2 miljard advertenties

5 jaar geleden haalde Google nog maar zo’n 340 miljoen advertenties per jaar offline. Nu is dat opgelopen tot 3.2 miljard. Hoe kan dat opeens?

Geen cryptocurrencies of malware ads meer

Het lijkt er op dat Google steeds vaker advertenties verwijdert om bijvoorbeeld risicovolle cryptocurrencies te kopen of om malware te installeren.

Google doet dit om het vertrouwen in online advertenties van adverteerders en gebruikers niet te verliezen. Het volgt hiermee Facebook op de voet. 

Een merk zoals P&G trok vorig jaar $140 miljoen aan online advertenties terug omdat veel advertenties op obscure sites terecht kwamen. Hier wil je als groot consumer brand natuurlijk niet mee geassocieerd worden.

Bad ads voor recruitment? 

Maar hoe zit het dan met jouw werkgeversmerk? Hoe kun je er als recruitment marketeer voor zorgen dat je advertenties alleen op de juiste sites vertoond worden?

Helemaal controleren kun je dit niet. Als je doorlopend Adwords campagnes hebt uitstaan, dan kun je wel de negatieve zoekwoorden en websites er uit halen.

In het geval je samenwerkt met een bureau, vraag dan na of het online marketing team hier ook op controleert en aanpast.

Marketing Manager voor Feyenoord

Stel dat je voor dat je een Marketing Manager zoekt voor Feyenoord. Dan wil je natuurlijk niet dat je vacature ook op ajax.nl te zien is.

In dit geval kun je ajax.nl uitsluiten voor een bepaalde  advertentiegroep of voor de hele campagne. Zie onderstaand.

Ook kun je voor bepaalde websites hoger te bieden. Zo kom je hier sneller in beeld en realiseer je een hogere conversie.  

Meer weten over zoekmachine marketing? Lees dan hier verder of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.