Job.com stapt in blockchain - 6% fee + 80% tekenbonus

Job.com, een Amerikaanse banensite met zo'n 60 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd, heeft aangekondigd dat het dit voorjaar zal overstappen naar een blockchain-gebaseerd platform. 

Geen 20% maar 6%

Het doel van de site is om recruiters te elimineren uit het proces, de recruitment fees voor werkgevers te verlagen en nieuwe medewerkers een bonus te geven voor een waardevolle sollicitatie.

Op platform van job.com wordt de gebruikelijke fee van 20% teruggebracht tot slechts 6%. Als een kandidaat meer dan drie maanden in dienst blijft ontvangt hij of zij ook nog een tekenbonus van 80%. 

Reken uit je winst

Stel dat je dus via job.com een vacature zou uitzetten voor Senior Account Manager met een bruto jaarsalaris van €50,000. Bij een bureau zou je in dit geval als werkgever tussen de €7,500 en €12,500 afrekenen. 

Via job.com betaal je slechts €3,000 en ontvangt de kandidaat als deze meer dan drie maanden blijft ook nog eens een tekenbonus van €2,400 van job.com. 

Niet meer ongezien CV's schuiven

Naast de lagere recruitment fees voor werkgevers en een tekenbonus voor kandidaten biedt het op blockchain gebaseerd platform job.com veel meer controle over de gegevens van een kandidaat. 

Zo wordt de persoonlijke informatie van een kandidaat tijdens het sollicitatieproces volledig privé gehouden. En pas als beide partijen interesse hebben om elkaar nader te leren kennen zal er contact informatie worden gedeeld. 

Zeker in branches waar er een groot tekort is aan gekwalificeerd personeel zal deze vorm van recruitment waarschijnlijk veel kandidaten aanspreken. Job.com start haar activiteiten dan ook in de tech-scene van New York en Silicon Valley.  

Het einde van de recruiter ... ?

Natuurlijk zullen blockchain gebaseerde platforms zoals job.com niet van de een op de andere dag de rol van recruiters elimineren.

Het selecteren van geschikte profielen blijft voor de meeste beroepsgroepen gelukkig gewoon nog mensenwerk

Benieuwd wat de blockchain voor jouw recruitment organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.