Waarom Outstaffing in Oekraïne?

Offshoring, near-shoring of out-staffing. Allemaal ‘moeilijke’ woorden voor ongeveer hetzelfde: in plaats van lokaal developers aan te trekken, bouw je een eigen IT afdeling op in het buitenland.  

outsourcing ukraine

Maar is dit nu echt zo voordelig?

Om dit te ontdekken zijn we eind 2018 een weekje vanuit Kiev gaan werken in een development-centre bij een van onze klanten. Conclusie?

Het werkt perfect als er maar een duidelijk plan is en je het ontwikkel team echt autonoom beslissingen durft te laten nemen. Lees er hieronder meer!

Voordelen van outstaffing

  • Er werken 166,000 Software Developers in Ukraine en hiervan wonen meer dan 50,000 in de hoofdstad Kiev. Genoeg aanbod dus!

  • Oekraïne staat in de top-10 van landen met de beste developers ter wereld. Jaarlijks studeren 36,000 studenten af in een IT vakrichting.

  • 80% van alle developers in Ukraine spreken vloeiend Engels. Ook heeft het land in tegenstelling tot bijvoorbeeld India of de Filipijnen slechts 1 uur tijdsverschil ten opzichte van Nederland. 

  • Developers in Ukraine hoeven maar 5% inkomstenbelasting betalen. Hierdoor is het voor developers financieel veel minder interessant geworden om in het buitenland te gaan werken.

Alles draait om vertrouwen 

Software Development is vaak een cruciaal onderdeel van je organisatie. Als IT Project Manager wil je dan ook niet dat je source-code in verkeerde handen valt of dat er incompetente ontwikkelaars mee aan de slag gaan.

IMG-20181207-WA0004.jpg

Vertrouwen in je lokale partner is dan ook heel belangrijk. Door de jaren heen zijn de bedrijfsmodellen hier meer op toegesneden.

outstaffing

Waar je vroeger veelal op basis van een vaste projectprijs werkte, zie je nu dat de meeste IT outsourcing bedrijven naar een model toe bewegen wat ook wel ‘out-staffing’ wordt genoemd.

In dit model sluit je een partnership voor een bepaalde periode. Samen met de leverancier bouw je een eigen development team op. Bepaal je de salarissen en beslis je om wel of niet verder te gaan met iemand.

Het is dus echt een verlengstuk van je eigen organisatie. De lokale partner rekent een maandelijkse fee voor de werving, het beschikbaar stellen van een locatie en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals training en reiskosten.