LinkedIn lanceert Native Video

Instagram, Facebook en Snapchat hadden het al een tijdje. Maar vanaf vorige week is het ook mogelijk om via LinkedIn native video's te uploaden. Bekijk het filmpje hieronder en ontdek hoe je zelf video's kunt uploaden naar LinkedIn. 

LinkedIn Native Video werkt vanaf desktop en mobiel en is in potentie heel erg krachtig middel voor recruiters. Naast dat je er veel beter zichtbaar mee bent geeft LinkedIn de mogelijkheid om te zien welke potentiële kandidaten/klanten je video hebben bekeken.

Hieronder de resultaten van een video die ik afgelopen woensdag heb geplaatst. Na drie dagen is de video 242 keer (>3 seconden) bekeken en kan ik zien welke organisaties, functies en regio's het meeste interesse hebben getoond.

De nieuwe functionaliteit staat pas een paar weken live en is nu alleen nog te gebruiken vanuit je persoonlijke profiel. Toch is het zeker niet ondenkbaar dat -- na Facebook, YouTube en Instagram -- ook LinkedIn video adverteren gaat toevoegen aan haar campagne manager.

Wordt vervolgd dus ...