LinkedIn lanceert Retargeting

Begin deze week heeft LinkedIn onder de naam Matched Audiences eindelijk retargeting gelanceerd. Voor recruitment marketeers zal dit als muziek in de oren klinken.

Het betekend namelijk dat je de bezoekers van je vacature nogmaals via LinkedIn kunt benaderen. Ook is het mogelijk om een e-mailbestand met kandidaten te importeren en deze via LinkedIn te bereiken. In potentie heel erg krachtig dus!

Matched Audiences biedt recruiters drie opties: 

  • website retargeting
  • contact targeting
  • account targeting 

Lees hieronder welke optie het beste aansluit bij jouw recruitment afdeling en ontdek wat voor resultaten LinkedIn in de pilot heeft gehaald met de eerste 2000 campagnes.  

Website Retargeting
Website retargeting maakt het mogelijk om kandidaten die je vacature al hebben bekeken nogmaals op LinkedIn te bereiken. Net zoals bij alle andere advertentienetwerken moet je hiervoor een pixel plaatsen op de website. Bij LinkedIn heet dit een Insight Tag

"LinkedIn: 30% betere CTR en 14% lagere kosten per conversie"

Contact (e-mail) Retargeting
Contact retargeting stelt je in staat om e-mailadressen van kandidaten te uploaden. Als deze e-mails ook bij LinkedIn bekend zijn dan kun je heel gericht kandidaten bereiken. Let op! Je kunt pas starten met contact retargeting als de doelgroep minimaal 300 kandidaten bevat.  

"LinkedIn: 37% betere CTR. Conversieratio is nog onduidelijk."

Account Retargeting
Account targeting is waarschijnlijk minder relevant om kandidaten te bereiken maar kan wel heel goed van pas komen bij het aantrekken van nieuwe opdrachtgevers. Via een lijst met bedrijfsnamen kun je namelijk de beslissingsmakers die hier werkzaam zijn bereiken. 

"LinkedIn: 32% betere conversieratio en 4,7% lagere kosten per conversie."

Wil je het nieuwe retargeting product eens proberen? Neem dan even contact op via support@vicancy.com. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.