5 soorten recruitment video's. Welke past het beste bij uw organisatie?

Recruitment video's zijn er in vele soorten en maten. U kunt bijvoorbeeld een dag uit het leven van een collega in beeld brengen of medewerkers laten vertellen wat het zo leuk maakt om voor uw organisatie te werken. Toch is het niet altijd even makkelijk om het juiste format te kiezen. Hierbij daarom even alle mogelijkheden op een rijtje.  

 

#1 - EMPLOYER BRAND VIDEO

Als u potentiële kandidaten een eerste indruk wilt geven van uw organisatie dan is een
employer brand video hiervoor hét middel bij uitstek. In een video van 2-3 minuten kunt u laten zien bij wat voor organisatie een toekomstige medewerker terecht komt. Zo weet diegene direct of hij/zij zich verbonden voelt met uw bedrijfscultuur. 

Bekijk hierboven de Employer Brand Video van de FD Mediagroep. Deze is op de carrière website geplaatst en in beeld gebracht op o.a. de bedrijfspagina van LinkedIn en StackOverflow.  

Mogelijke kanalen

 • Carrière website

 • YouTube Pre-Rolls

 • Facebook - Sponsored Content

 • LinkedIn - Sponsored Content

Levertijd

 • 7 werkdagen na de filmdag


#2 - ANIMATIE VIDEO

Heeft u een complexe boodschap of leent uw vacature zich niet om in beeld te brengen? Dan sluit een animatie video wellicht beter aan. Animatie biedt veel meer flexibiliteit in de stijl en verhaallijn dan een op beeld gebaseerde video. 

Bekijk hierboven hoe de internationaal gerenommeerde Belgische startup Neoscores getalenteerde IT'ers aan zich weet te binden met een korte animatie video. 

Mogelijke kanalen

 • Carrière website

 • YouTube - Pre-Roll

 • TechCrunch/ Tweakers - Pre-Roll

 • Facebook - Sponsored Content

 • LinkedIn - Sponsored Content

Levertijd 

 • 7 werkdagen na akkoord op storyboard


#3 - RECRUITMENT VIDEO

Als uw organisatie moeite heeft met het vinden van kandidaten voor een specifieke vacature, dan is een recruitment video hiervoor wellicht de beste oplossing. Hiermee kunt u een goed beeld schetsen van de onderlinge sfeer en de dagelijkse werkzaamheden van een team uitlichten. 

Bekijk hierboven hoe Sortiva met een recruitment video 17 machinisten en 30 operators heeft geworven voor de grootste afvalsorterings installatie van Europa.  

Mogelijke kanalen

 • Carrière website

 • YouTube Pre-Rolls

 • Facebook - Sponsored Content

 • LinkedIn - Sponsored Content

Levertijd

 • 7 werkdagen na de filmdag


#4 - A DAY IN A LIFE

Als u meer geschikte kandidaten wilt aantrekken voor een specifieke vacature(groep) dan helpt het in beeld brengen van een dag uit het leven van een medewerker. Zo krijgen kandidaten een beter beeld van de functie en werkt u indirect aan uw werkgeversmerk. 

Bekijk hierboven hoe Google de eerste weken van stagiairs heeft uitgelicht. 

Mogelijke kanalen

 • Carrière website

 • YouTube Pre-Rolls

 • Facebook - Sponsored Content

 • LinkedIn - Sponsored Content

Levertijd

 • 7 werkdagen na de filmdag


#5 - JOB VIDEO

Met een job video versterkt u een wervingscampagne van uw organisatie met een korte video advertentie. In een video worden de belangrijkste aspecten uit een vacature in beeld gebracht en versterkt met een wervende voice-over. 

Bekijk hierboven hoe Young Capital Koeriers werft met job video's. De video is zichtbaar op sociale media kanalen zoals Facebook en Instagram en versterkt de bezoekerstijd en vindbaarheid van de vacature detail pagina.

Mogelijke kanalen

 • Carrière website

 • Youtube - Pre-Rolls

 • Facebook - Sponsored Content

 • LinkedIn - Sponsored Content

Levertijd

 • 2-3 werkdagen op basis van bestaand beeldmateriaal.