Hoe ondertitel ik mijn video?

Ondertiteling is iets wat veel mensen kennen van film of televisie. Het wordt gebruikt om te vertalen of een slecht verstaanbare tekst te verduidelijken. Toch zijn ondertitels online tegenwoordig ook niet meer weg te denken.

Een online video met ondertiteling wordt gemiddeld 12% langer bekeken en de transcripties worden door zoekmachines zoals Google en Youtube gebruikt om te bepalen waar jouw filmpje over gaat. Zo wordt jouw video (vacature) beter gevonden.  

Hoe maak ik ondertitels?

Je kunt ondertitels op meerdere manieren maken. De meest gangbare manier is via de editor van Youtube of het open source platform Amara. Onze voorkeur gaat uit naar Youtube omdat daar de ondertitels automatisch worden gegenereerd. 

Closed-captions of hard-coded?

Verder adviseren wij altijd om met 'closed-captions' te werken. Dit zijn ondertitels die je zelf aan en uit kunt zetten. Zo voorkom je dat ondertitels slecht leesbaar worden op mobiel en hoef je niet voor elke taal een nieuwe video te uploaden. 

-- x --

Heb je zelf geen tijd of niet de expertise in huis om je video te ondertitelen? Neem dan gerust even contact met ons op! 

Facebook Job Postings

Onlangs lanceerde Facebook bijna geruisloos een jobboard genaamd Job Postings. Met bijna 2 miljard gebruikers lijkt dit een meer dan logische stap. Maar wat doet het precies? 

Het product Facebook Job Postings is onder te verdelen in drie categorieën. Je kunt er natuurlijk een vacature mee plaatsen, je kunt zoeken naar vacatures bij jou in de buurt en als werkgever kun je gebruik maken van het ATS van Facebook. 

Screenshot 2018-06-29 09.54.51.png

Wat moet ik weten over Job Postings?

Een vacature op Facebook staat standaard 30 dagen online. Uiteraard is het plaatsen gratis. Mocht je het bereik willen vergroten dan kun je deze extra promoten.

Ook levert Facebook er een simpel ATS systeem bij waarmee je kandidaten kunt bekijken, inplannen, afwijzen en kwalificeren. Zie onderstaande schermopname.  

Moet ik mijn vacatures op Facebook plaatsen?

Onze inschatting is dat het zeker de moeite waard is voor bijvoorbeeld kleine werkgevers in de horeca of retail branche om Facebook Job Postings in te zetten .

De drempel om te solliciteren voor dit soort functies is namelijk niet groot en de doelgroep is goed te bereiken op social media.

Werf je echter kandidaten voor een grotere organisatie of voor een complexer profiel? Dan heb je waarschijnlijk behoefte aan een ATS systeem met meer functionaliteiten.  

Indeed introduceert nieuw design job-search

Dit najaar heeft Indeed haar product design (UX/UI) flink aangepast. Na een paar maanden testen in de VS is deze update nu ook in Nederland en België doorgevoerd.

Tot voor kort was het namelijk zo dat je als kandidaat bij Indeed al redelijk snel naar een externe vacature site werd gestuurd. Om weer bij je eerste zoekopdracht te komen, moest je terug navigeren naar Indeed. Niet echt gebruiksvriendelijk ...

In het nieuwe ontwerp kan je in een oogopslag zowel vacatures zoeken, als details over een specifieke functie bekijken. 

De resultaten van je zoekopdracht staan aan de linkerkant en de vacaturetekst, bedrijfsbeoordeling en het salaris staan rechts. 
Het lijkt hierin wel heel erg op het design van Google for Jobs

Wat is de impact van het nieuwe design? 

Het valt op dat Indeed de 'email-alerts' en 'saved-searches' een veel prominentere plek heeft gegeven. Zo zijn kandidaten meer betrokken en probeert Indeed de kwaliteit te verbeteren. 

Moet ik mijn campagnes aanpassen? 

Maar wat is de impact van het nieuwe UX/UI design voor de job marketing campagnes die jij draait? 

  • Worden je vacature advertenties meer vertoond?
  • Wat is het effect op de kosten per klik?
  • Kan Indeed de kwaliteit van sollicitanten verbeteren? 

Het is nu nog te vroeg om hier iets over te zeggen. Een ding is zeker, het gaat een effect hebben op je analytics. Aan jou de taak om deze te interpreteren en te sturen op de juiste KPI's.