Waarom Outstaffing in Oekraïne?

outsourcing ukraine

Offshoring, near-shoring of out-staffing. Allemaal ‘moeilijke’ woorden voor ongeveer hetzelfde. In plaats van lokaal developers aan te trekken, bouw je een eigen IT afdeling op in het buitenland.  

Maar is dit nu echt zo voordelig?

Om dit te ontdekken zijn we eind 2018 op het vliegtuig gestapt en hebben we een weekje vanuit een development-centre bij in Kiev gewerkt.

Onze conclusie?

Het werkt perfect als er maar een duidelijk plan is en je het ontwikkel team echt autonoom beslissingen durft te laten nemen. Lees er hieronder meer!

Alles draait om vertrouwen 

Software Development is vaak een cruciaal onderdeel van je organisatie. Als IT Project Manager wil je dan ook niet dat je source-code in verkeerde handen valt of dat er incompetente ontwikkelaars mee aan de slag gaan.

IMG-20181207-WA0004.jpg

Vertrouwen in je lokale partner is dan ook heel belangrijk. Door de jaren heen zijn de bedrijfsmodellen hier meer op toegesneden.

outstaffing

Waar je vroeger veelal op basis van een vaste projectprijs werkte, zie je nu dat de meeste IT outsourcing bedrijven naar een model toe bewegen wat ook wel ‘out-staffing’ wordt genoemd.

In dit model sluit je een partnership voor een bepaalde periode. Samen met de leverancier bouw je een eigen development team op. Bepaal je de salarissen en beslis je om wel of niet verder te gaan met iemand.

Het is dus echt een verlengstuk van je eigen organisatie. De lokale partner rekent een maandelijkse fee voor de werving, het beschikbaar stellen van een locatie en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals training en reiskosten.

Voordelen van Out-staffing in Kiev

  • Er werken 166,000 Software Developers in Ukraine en hiervan wonen meer dan 50,000 in de hoofdstad Kiev. Genoeg aanbod dus!

  • Oekraïne staat in de top-10 van landen met de beste developers ter wereld. Jaarlijks studeren 36,000 studenten af in een IT vakrichting.

  • 80% van alle developers in Ukraine spreken vloeiend Engels. Ook heeft het land in tegenstelling tot bijvoorbeeld India of de Filipijnen slechts 1 uur tijdsverschil ten opzichte van Nederland. 

  • Developers in Ukraine hoeven maar 5% inkomstenbelasting betalen. Hierdoor is het voor developers financieel veel minder interessant geworden om in het buitenland te gaan werken.

Yoores neemt Vicancy over

Yoores Recruitment Solutions, specialist in Recruitment Marketing en marktleider op het gebied van Recruitment Process Outsourcing (RPO) in de Benelux, heeft videomarketing bureau Vicancy overgenomen. 

logoviyo.jpg

De overname volgt op de gezamenlijke projecten die de twee organisaties de afgelopen maanden al realiseerden op het gebied van recruitment marketing. Het combineren van de diensten van beide organisaties zal volgens CEO Edwin Noordeloos zorgen voor een uniek aanbod. 

“De specialiteit van Vicancy is het creëren van creatieve corporate video’s die werkzoekenden een beeld geeft van de mensen achter een organisatie. Niet alleen is dit een onderscheidende manier van werven, het zorgt daarbij ook voor een positieve impuls in het aantal sollicitaties op een vacature.”  

Tevens bevordert het de zo belangrijke Employer Branding. De combinatie van videomarketing met RPO en Recruitment Marketing maakt de propositie van Yoores nóg krachtiger en draagt bij aan onze missie om klanten te ondersteunen met échte toegevoegde waarde in een one-stop-shop constructie”, aldus Edwin Noordeloos, CEO bij Yoores. 

Hoe ondertitel ik mijn video?

Ondertiteling is iets wat veel mensen kennen van film of televisie. Het wordt gebruikt om te vertalen of een slecht verstaanbare tekst te verduidelijken. Toch zijn ondertitels online tegenwoordig ook niet meer weg te denken.

Een online video met ondertiteling wordt gemiddeld 12% langer bekeken en de transcripties worden door zoekmachines zoals Google en Youtube gebruikt om te bepalen waar jouw filmpje over gaat. Zo wordt jouw video (vacature) beter gevonden.  

Hoe maak ik ondertitels?

Je kunt ondertitels op meerdere manieren maken. De meest gangbare manier is via de editor van Youtube of het open source platform Amara. Onze voorkeur gaat uit naar Youtube omdat daar de ondertitels automatisch worden gegenereerd. 

Closed-captions of hard-coded?

Verder adviseren wij altijd om met 'closed-captions' te werken. Dit zijn ondertitels die je zelf aan en uit kunt zetten. Zo voorkom je dat ondertitels slecht leesbaar worden op mobiel en hoef je niet voor elke taal een nieuwe video te uploaden. 

-- x --

Heb je zelf geen tijd of niet de expertise in huis om je video te ondertitelen? Neem dan gerust even contact met ons op!