Yoores neemt Vicancy over

Yoores Recruitment Solutions, specialist in Recruitment Marketing en marktleider op het gebied van Recruitment Process Outsourcing (RPO) in de Benelux, heeft videomarketing bureau Vicancy overgenomen. 

logoviyo.jpg

De overname volgt op de gezamenlijke projecten die de twee organisaties de afgelopen maanden al realiseerden op het gebied van recruitment marketing. Het combineren van de diensten van beide organisaties zal volgens CEO Edwin Noordeloos zorgen voor een uniek aanbod. 

“De specialiteit van Vicancy is het creëren van creatieve corporate video’s die werkzoekenden een beeld geeft van de mensen achter een organisatie. Niet alleen is dit een onderscheidende manier van werven, het zorgt daarbij ook voor een positieve impuls in het aantal sollicitaties op een vacature.”  

Tevens bevordert het de zo belangrijke Employer Branding. De combinatie van videomarketing met RPO en Recruitment Marketing maakt de propositie van Yoores nóg krachtiger en draagt bij aan onze missie om klanten te ondersteunen met échte toegevoegde waarde in een one-stop-shop constructie”, aldus Edwin Noordeloos, CEO bij Yoores. 

Hoe ondertitel ik mijn video?

Ondertiteling is iets wat veel mensen kennen van film of televisie. Het wordt gebruikt om te vertalen of een slecht verstaanbare tekst te verduidelijken. Toch zijn ondertitels online tegenwoordig ook niet meer weg te denken.

Een online video met ondertiteling wordt gemiddeld 12% langer bekeken en de transcripties worden door zoekmachines zoals Google en Youtube gebruikt om te bepalen waar jouw filmpje over gaat. Zo wordt jouw video (vacature) beter gevonden.  

Hoe maak ik ondertitels?

Je kunt ondertitels op meerdere manieren maken. De meest gangbare manier is via de editor van Youtube of het open source platform Amara. Onze voorkeur gaat uit naar Youtube omdat daar de ondertitels automatisch worden gegenereerd. 

Closed-captions of hard-coded?

Verder adviseren wij altijd om met 'closed-captions' te werken. Dit zijn ondertitels die je zelf aan en uit kunt zetten. Zo voorkom je dat ondertitels slecht leesbaar worden op mobiel en hoef je niet voor elke taal een nieuwe video te uploaden. 

-- x --

Heb je zelf geen tijd of niet de expertise in huis om je video te ondertitelen? Neem dan gerust even contact met ons op! 

Facebook Job Postings

Onlangs lanceerde Facebook bijna geruisloos een jobboard genaamd Job Postings. Met bijna 2 miljard gebruikers lijkt dit een meer dan logische stap. Maar wat doet het precies? 

Het product Facebook Job Postings is onder te verdelen in drie categorieën. Je kunt er natuurlijk een vacature mee plaatsen, je kunt zoeken naar vacatures bij jou in de buurt en als werkgever kun je gebruik maken van het ATS van Facebook. 

Screenshot 2018-06-29 09.54.51.png

Wat moet ik weten over Job Postings?

Een vacature op Facebook staat standaard 30 dagen online. Uiteraard is het plaatsen gratis. Mocht je het bereik willen vergroten dan kun je deze extra promoten.

Ook levert Facebook er een simpel ATS systeem bij waarmee je kandidaten kunt bekijken, inplannen, afwijzen en kwalificeren. Zie onderstaande schermopname.  

Moet ik mijn vacatures op Facebook plaatsen?

Onze inschatting is dat het zeker de moeite waard is voor bijvoorbeeld kleine werkgevers in de horeca of retail branche om Facebook Job Postings in te zetten .

De drempel om te solliciteren voor dit soort functies is namelijk niet groot en de doelgroep is goed te bereiken op social media.

Werf je echter kandidaten voor een grotere organisatie of voor een complexer profiel? Dan heb je waarschijnlijk behoefte aan een ATS systeem met meer functionaliteiten.