No more 'freemium' voor Indeed 💰

Recruitment marketeers opgelet! Indeed heeft gisteren haar business model in de US en Canada aangepast. Vanaf nu moeten intermediairs gaan betalen voor het plaatsen van een vacature op Indeed.

indeed no freemium

Alleen directe werkgevers kunnen gratis vacatures blijven plaatsen. De grootste banen zoekmachine ter wereld lijkt hiermee voor te sorteren op de groei van Google for Jobs. 

Door in te zetten op een ‘hogere kwaliteit’ vacatures en Google’s spiders niet meer toe te laten, kiest Indeed voor een strategie die vergelijkbaar is met andere marktplaatsen zoals eBay of Craigslist. 

Nog geen Google for Jobs

Tot dusverre is Google for Jobs nog niet actief in de Benelux. Ook is het plaatsen van vacatures op Indeed nog steeds gratis voor intermediairs. Dus wat is het probleem zou je zeggen?

Als recruitment marketeer wil je anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en niet het risico lopen om opeens een groot deel van je (zoek)verkeer kwijt te raken. Dat zou namelijk negatieve gevolgen kunnen hebben op je instroom.

Focus op benchmarks & KPI’s

Je kunt natuurlijk (meer) gaan betalen voor Indeed of koppelen met een ATS systeem dat al samenwerkt met Google for Jobs, alleen zal dit je probleem niet structureel oplossen.  

Wanneer er weer wat verandert in recruitment landschap kun je opnieuw beginnen. Wij adviseren daarom om je recruitment proces zo in te richten dat je kunt sturen op KPI’s zoals ‘cost-per-candidate’ en ‘quality of hire’.

Alleen zo kun je structureel de optimale mix vinden tussen de verschillende recruitment (marketing) kanalen zoals social, video, search en job-boards.

Waarom Outstaffing in Oekraïne?

Offshoring, near-shoring of out-staffing. Allemaal ‘moeilijke’ woorden voor ongeveer hetzelfde: in plaats van lokaal developers aan te trekken, bouw je een eigen IT afdeling op in het buitenland.  

outsourcing ukraine

Maar is dit nu echt zo voordelig?

Om dit te ontdekken zijn we eind 2018 een weekje vanuit Kiev gaan werken in een development-centre bij een van onze klanten. Conclusie?

Het werkt perfect als er maar een duidelijk plan is en je het ontwikkel team echt autonoom beslissingen durft te laten nemen. Lees er hieronder meer!

Voordelen van outstaffing

  • Er werken 166,000 Software Developers in Ukraine en hiervan wonen meer dan 50,000 in de hoofdstad Kiev. Genoeg aanbod dus!

  • Oekraïne staat in de top-10 van landen met de beste developers ter wereld. Jaarlijks studeren 36,000 studenten af in een IT vakrichting.

  • 80% van alle developers in Ukraine spreken vloeiend Engels. Ook heeft het land in tegenstelling tot bijvoorbeeld India of de Filipijnen slechts 1 uur tijdsverschil ten opzichte van Nederland. 

  • Developers in Ukraine hoeven maar 5% inkomstenbelasting betalen. Hierdoor is het voor developers financieel veel minder interessant geworden om in het buitenland te gaan werken.

Alles draait om vertrouwen 

Software Development is vaak een cruciaal onderdeel van je organisatie. Als IT Project Manager wil je dan ook niet dat je source-code in verkeerde handen valt of dat er incompetente ontwikkelaars mee aan de slag gaan.

IMG-20181207-WA0004.jpg

Vertrouwen in je lokale partner is dan ook heel belangrijk. Door de jaren heen zijn de bedrijfsmodellen hier meer op toegesneden.

outstaffing

Waar je vroeger veelal op basis van een vaste projectprijs werkte, zie je nu dat de meeste IT outsourcing bedrijven naar een model toe bewegen wat ook wel ‘out-staffing’ wordt genoemd.

In dit model sluit je een partnership voor een bepaalde periode. Samen met de leverancier bouw je een eigen development team op. Bepaal je de salarissen en beslis je om wel of niet verder te gaan met iemand.

Het is dus echt een verlengstuk van je eigen organisatie. De lokale partner rekent een maandelijkse fee voor de werving, het beschikbaar stellen van een locatie en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals training en reiskosten.

Yoores neemt Vicancy over

Yoores Recruitment Solutions, specialist in Recruitment Marketing en marktleider op het gebied van Recruitment Process Outsourcing (RPO) in de Benelux, heeft videomarketing bureau Vicancy overgenomen. 

logoviyo.jpg

De overname volgt op de gezamenlijke projecten die de twee organisaties de afgelopen maanden al realiseerden op het gebied van recruitment marketing. Het combineren van de diensten van beide organisaties zal volgens CEO Edwin Noordeloos zorgen voor een uniek aanbod. 

“De specialiteit van Vicancy is het creëren van creatieve corporate video’s die werkzoekenden een beeld geeft van de mensen achter een organisatie. Niet alleen is dit een onderscheidende manier van werven, het zorgt daarbij ook voor een positieve impuls in het aantal sollicitaties op een vacature.”  

Tevens bevordert het de zo belangrijke Employer Branding. De combinatie van videomarketing met RPO en Recruitment Marketing maakt de propositie van Yoores nóg krachtiger en draagt bij aan onze missie om klanten te ondersteunen met échte toegevoegde waarde in een one-stop-shop constructie”, aldus Edwin Noordeloos, CEO bij Yoores.