Job.com stapt in blockchain - 6% fee + 80% tekenbonus

Job.com, een Amerikaanse banensite met zo'n 60 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd, heeft aangekondigd dat het dit voorjaar zal overstappen naar een blockchain-gebaseerd platform. 

Geen 20% maar 6%

Het doel van de site is om recruiters te elimineren uit het proces, de recruitment fees voor werkgevers te verlagen en nieuwe medewerkers een bonus te geven voor een waardevolle sollicitatie.

Op platform van job.com wordt de gebruikelijke fee van 20% teruggebracht tot slechts 6%. Als een kandidaat meer dan drie maanden in dienst blijft ontvangt hij of zij ook nog een tekenbonus van 80%. 

Reken uit je winst

Stel dat je dus via job.com een vacature zou uitzetten voor Senior Account Manager met een bruto jaarsalaris van €50,000. Bij een bureau zou je in dit geval als werkgever tussen de €7,500 en €12,500 afrekenen. 

Via job.com betaal je slechts €3,000 en ontvangt de kandidaat als deze meer dan drie maanden blijft ook nog eens een tekenbonus van €2,400 van job.com. 

Niet meer ongezien CV's schuiven

Naast de lagere recruitment fees voor werkgevers en een tekenbonus voor kandidaten biedt het op blockchain gebaseerd platform job.com veel meer controle over de gegevens van een kandidaat. 

Zo wordt de persoonlijke informatie van een kandidaat tijdens het sollicitatieproces volledig privé gehouden. En pas als beide partijen interesse hebben om elkaar nader te leren kennen zal er contact informatie worden gedeeld. 

Zeker in branches waar er een groot tekort is aan gekwalificeerd personeel zal deze vorm van recruitment waarschijnlijk veel kandidaten aanspreken. Job.com start haar activiteiten dan ook in de tech-scene van New York en Silicon Valley.  

Het einde van de recruiter ... ?

Natuurlijk zullen blockchain gebaseerde platforms zoals job.com niet van de een op de andere dag de rol van recruiters elimineren.

Het selecteren van geschikte profielen blijft voor de meeste beroepsgroepen gelukkig gewoon nog mensenwerk

Benieuwd wat de blockchain voor jouw recruitment organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.   

 

Keyword Onderzoek voor Recruiters - 3 Makkelijke Stappen

Een recruitment blog schrijven kost vaak veel tijd. En als een artikel eenmaal online staat, dan is het nog maar de vraag of je ook echt bezoekers aantrekt. Frustrerend toch...? Hier daarom drie eenvoudige stappen om zeker te weten dat je niet voor niets hebt lopen zwoegen en zweten op de mooiste blogs.

keyword onderzoek content marketing

We laten je zien hoeveel er gezocht wordt naar een bepaald onderwerp, of het haalbaar is om op de eerste pagina van Google te komen en of er andere zoekwoorden zijn waar je pijlen ook op kunt richten. 

Om een keyword onderzoek te doen hoef je geen online marketeer te zijn. Als je onderstaande stappen volgt dan hoeft het slechts 30 minuten te duren. 

Stap 1: Ontdek hoe er nu gezocht wordt

Voordat je überhaupt op zoek gaat naar onderwerpen om over te schrijven is het zaak om te ontdekken hoe bezoekers op dit moment naar je website komen.

Dit doe je met Google Search Console

Zoals je hieronder kunt zien, komen de meeste bezoekers van www.vicancy.com binnen via het zoekwoord ‘vicancy’. Mensen zijn dus ‘actief’ op zoek naar ons.

Onze blog over het schrijven van een video script komt als tweede naar boven. Dit is een blog die nog steeds elke maand relevant verkeer genereert.

Stap 2: Ontdek de beste zoekwoorden

De volgende stap is om de zoekwoorden in kaart te brengen die je het best kunt gebruiken voor je blog.

Met de Keyword Planner kun je het zoekvolume van een bepaald onderwerp achterhalen en op basis daarvan bepalen welke woorden je in je blog verwerkt.

Stel je hierbij even voor dat jij een recruiter bent die veel online marketeers zoekt en plaatst voor klanten. 

In dit geval zou het interessant zijn om te onderzoeken of het de moeite waard is om een blog te schrijven over het gemiddelde salaris van een online marketeer. 

Grote kans namelijk dat latent werkzoekenden hier op zoek naar zijn als ze zich oriënteren op een nieuwe baan.  

Hierboven zien we dat er gemiddeld 210 keer per maand naar 'salaris online marketeer’ gezocht wordt en de competitie hierop laag is.  

Het lijkt er dus op dat het de moeite waard is om over dit onderwerp een blog te schrijven.

De volgende stap is om te kijken of er vergelijkbare zoektermen zijn met organisch verkeer. 

Via de Keyword Planner zien we dat er naast 'salaris online marketeer' ook gezocht wordt naar ‘sea specialist salaris’ en ‘junior marketeer salaris’. 

Deze zoekwoorden kun je dus wellicht meenemen in het blog artikel. 

Om de meeste mensen aan te trekken selecteer je idealiter zoekwoorden met een hoog zoekvolume en een lage competitie. 

In de praktijk zul je merken dat het voor een zoekwoord met een hoog zoekvolume vaak onmogelijk is om op de eerste pagina van Google terecht te komen.

Inzetten op een blog onderwerp met een gemiddeld zoekvolume is dan ook vaak een realistischer idee.

Stap 3: Is mijn zoekwoord haalbaar?

Nu je weet op welke zoekwoorden je moet richten, adviseren we om het onderwerp van jouw volgende blog artikel ook gewoon even te 'Google-en' . 

Zo krijg je een idee van de auto-suggesties en kun je nagaan of het realistisch is om op de eerste pagina van Google terecht te komen. En dus organisch verkeer te genereren van latent werkzoekenden. 

Staan er bijvoorbeeld alleen 'grote' sites zoals Indeed, Glassdoor of Intermediair in de resultaten. Dan wordt het waarschijnlijk lastig om op de eerste pagina te komen.

Staan er een niche site of een forum tussen? Dan is het veel waarschijnlijker dat jij hier met jouw blog artikel ook tussen kan komen te staan.


SEO optimalisatie is een typisch voorbeeld van een lange termijn recruitment marketing strategie. Het duurt meestal 6 tot 12 maanden voor je hiervan de eerst resultaten gaat zien. 

Heb je dus morgen een nieuwe kandidaat nodig dan is social media recruitment of zoekmachine marketing een betere oplossing voor de korte termijn.  

Wil je meer informatie ontvangen over recruitment keyword onderzoek? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kop koffie of een telefonisch consult. 

Enjoy the day! 

LinkedIn lanceert Native Video

Instagram, Facebook en Snapchat hadden het al een tijdje. Maar vanaf vorige week is het ook mogelijk om via LinkedIn native video's te uploaden. Bekijk het filmpje hieronder en ontdek hoe je zelf video's kunt uploaden naar LinkedIn. 

LinkedIn Native Video werkt vanaf desktop en mobiel en is in potentie heel erg krachtig middel voor recruiters. Naast dat je er veel beter zichtbaar mee bent geeft LinkedIn de mogelijkheid om te zien welke potentiële kandidaten/klanten je video hebben bekeken.

Hieronder de resultaten van een video die ik afgelopen woensdag heb geplaatst. Na drie dagen is de video 242 keer (>3 seconden) bekeken en kan ik zien welke organisaties, functies en regio's het meeste interesse hebben getoond.

De nieuwe functionaliteit staat pas een paar weken live en is nu alleen nog te gebruiken vanuit je persoonlijke profiel. Toch is het zeker niet ondenkbaar dat -- na Facebook, YouTube en Instagram -- ook LinkedIn video adverteren gaat toevoegen aan haar campagne manager.

Wordt vervolgd dus ...