Indeed introduceert nieuw design job-search

Dit najaar heeft Indeed haar product design (UX/UI) flink aangepast. Na een paar maanden testen in de VS is deze update nu ook in Nederland en België doorgevoerd.

Tot voor kort was het namelijk zo dat je als kandidaat bij Indeed al redelijk snel naar een externe vacature site werd gestuurd.

Om weer bij je eerste zoekopdracht te komen, moest je terug navigeren naar Indeed. Niet echt gebruiksvriendelijk ...

In het nieuwe ontwerp kan je in een oogopslag zowel vacatures zoeken, als details over een specifieke functie bekijken. 

De resultaten van je zoekopdracht staan aan de linkerkant en de vacaturetekst, bedrijfsbeoordeling en het salaris staan rechts. 
Het lijkt hierin wel heel erg op het design van Google for Jobs

Wat is de impact van het nieuwe design? 

Het valt op dat Indeed de 'email-alerts' en 'saved-searches' een veel prominentere plek heeft gegeven.

Zo zijn kandidaten meer betrokken bij het platform en probeert Indeed de kwaliteit van mensen die solliciteren te verbeteren. 

Moet ik mijn campagnes aanpassen? 

Maar wat is de impact van het nieuwe UX/UI design voor de job marketing campagnes die jij draait? 

  • Worden je vacature advertenties meer vertoond?
  • Wat is het effect op de kosten per klik?
  • Kan Indeed de kwaliteit van sollicitanten verbeteren? 

Het is nu nog te vroeg om hier iets over te zeggen. Een ding is zeker, het gaat een effect hebben op je analytics. Aan jou de taak om deze te interpreteren en te sturen op de juiste KPI's. 

Google Hire lanceert een eigen sourcing tool

Sinds begin 2017 richt Google zich steeds meer op de recruitment markt. Het ontwikkelt een eigen ATS systeem (Hire), gaat de concurrentie aan met aggregators (Google for Jobs) en vorige week kwam het met een nieuw krachtig product genaamd Candidate Discovery. 

Om de functionaliteit goed te begrijpen heb je enige voorkennis van Google Hire nodig. Zie onderstaand filmpje.

Google Hire is het ATS systeem van Google. Recruiters die al werken met Gmail kunnen vanuit hier inkomende sollicitaties verwerken en kandidaten eenvoudig uitnodigen of afwijzen.  

Candidate Discovery by Google

Het vorige week gelanceerde Candidate Discovery helpt recruiters bij het gericht plaatsen van zoekopdrachten in hun eigen kandidaten database.

In tegenstelling tot bestaande oplossingen neemt het naast informatie uit het CV ook data mee die betrekking heeft op het sollicitatie proces. Zo wordt de rede van afwijzing en de feedback van een interne recruiter meegenomen in het bepalen van de relevantie score van een kandidaat. 

No more boon-lean-search ... 

Ook maakt Candidate Discovery het leven van recruiters zonder "boonlean skills" een stuk makkelijker. De zoekmachine laat bijvoorbeeld ook kandidaten zien met vergelijkbare functietitels of gerelateerde vaardigheden

Wanneer komt Google Hire naar Nederland? 

Net als Google for Jobs is Google Hire nog niet beschikbaar in Europa. Het is dus nog even wachten ... 

Google verwijdert 3.2 miljard advertenties

5 jaar geleden haalde Google nog maar zo’n 340 miljoen advertenties per jaar offline. Nu is dat opgelopen tot 3.2 miljard. Hoe kan dat opeens?

Geen cryptocurrencies of malware ads meer

Het lijkt er op dat Google steeds vaker advertenties verwijdert om bijvoorbeeld risicovolle cryptocurrencies te kopen of om malware te installeren.

Google doet dit om het vertrouwen in online advertenties van adverteerders en gebruikers niet te verliezen. Het volgt hiermee Facebook op de voet. 

Een merk zoals P&G trok vorig jaar $140 miljoen aan online advertenties terug omdat veel advertenties op obscure sites terecht kwamen. Hier wil je als groot consumer brand natuurlijk niet mee geassocieerd worden.

Bad ads voor recruitment? 

Maar hoe zit het dan met jouw werkgeversmerk? Hoe kun je er als recruitment marketeer voor zorgen dat je advertenties alleen op de juiste sites vertoond worden?

Helemaal controleren kun je dit niet. Als je doorlopend Adwords campagnes hebt uitstaan, dan kun je wel de negatieve zoekwoorden en websites er uit halen.

In het geval je samenwerkt met een bureau, vraag dan na of het online marketing team hier ook op controleert en aanpast.

Marketing Manager voor Feyenoord

Stel dat je voor dat je een Marketing Manager zoekt voor Feyenoord. Dan wil je natuurlijk niet dat je vacature ook op ajax.nl te zien is.

In dit geval kun je ajax.nl uitsluiten voor een bepaalde  advertentiegroep of voor de hele campagne. Zie onderstaand.

Ook kun je voor bepaalde websites hoger te bieden. Zo kom je hier sneller in beeld en realiseer je een hogere conversie.  

Meer weten over zoekmachine marketing? Lees dan hier verder of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.